4 dingen die je moet vermijden als je kind bang is!

Het is normaal dat kinderen angst ervaren, maar als ouders kan het moeilijk zijn om te weten hoe ze te helpen. Als je kind bang is, is het belangrijk om deze vier dingen niet te doen.

Lees verder om meer te weten te komen over waarom het niet nuttig is om met je kind te redeneren met kant-en-klare zinnen, ze te dwingen hun angst onder ogen te zien, de waarschuwingen te vermenigvuldigen tegen gevaren die ze zich niet kunnen voorstellen, of ze te vertellen dat ze niet moeten huilen.

We bespreken ook waarom angst een normale toestand is voor kinderen.

Hun gevoelens verwerpen

Als een kind bang is, is het ergste wat je kunt doen hun gevoelens wegwuiven. Het is beter om te luisteren naar wat ze zeggen en proberen te begrijpen waarom ze bang zijn.

Erken dat hun angsten echt zijn en valideer ze, zelfs als je denkt dat de situatie niet zo erg is als ze doen voorkomen.

Lees ook  Hoe je verlegen kind zich op zijn gemak voelt in sociale situaties: nuttige tips voor ouders

Als je je kind laat zien dat je begrijpt en geeft om hoe het zich voelt, zal het zich zekerder en zelfverzekerder voelen.

Je kind dwingen om zijn angst onder ogen te zien

Je kind dwingen om zijn angst onder ogen te zien is niet de beste manier om hem eroverheen te helpen. Zelfs als je kind bang is, kan het dwingen om de confrontatie aan te gaan het alleen maar angstiger en gefrustreerder maken.

In plaats daarvan, je kind proberen aan te moedigen om kleine stapjes te zetten om zijn angst te overwinnen.

Praat met hen over manieren waarop ze kunnen oefenen om hun angst in een veilige omgeving onder ogen te zien, zoals het lezen van verhalen over personages die met succes soortgelijke angsten hebben overwonnen.

Hen helpen begrijpen dat hun angst normaal is en kan worden beheerst zal veel effectiever zijn dan proberen om hen de confrontatie frontaal aan te laten gaan.

Lees ook  Boost het potentieel van je verlegen kind!

Wat kun je doen? Moedig je kind aan om zijn gevoelens te uiten

Het is begrijpelijk dat je je kind misschien wilt troosten door te zeggen dat het niet moet huilen, maar dit kan averechts werken. Zorg in plaats daarvan voor een veilige ruimte waar ze hun gevoelens kunnen uiten.

Laat je kind weten dat het oké is om bang te zijn en dat het ook oké is om te huilen. Hen geruststellen dat je er bent om hen te steunen en te beschermen, zelfs als ze bang zijn, kan een lange weg gaan.

Angst is een normale toestand bij kinderen

Het is volkomen normaal voor kinderen om zich bang te voelen, vooral als ze geconfronteerd worden met iets nieuws of onbekends. Angst kan door veel verschillende dingen worden veroorzaakt, zoals het donker, harde geluiden, alleen zijn of zelfs een nieuwe situatie.

Lees ook  5 trucs om monsters onder het bed vandaan te houden: Neem de angsten van je kind serieus!

Kinderen gebruiken vaak hun verbeelding om verhalen en scenario’s te bedenken die kunnen leiden tot een bang gevoel. Als volwassenen is het belangrijk om te onthouden dat angst een normaal onderdeel is van het kind zijn en probeer hun gevoelens niet weg te wuiven.

Vond je dit artikel leuk? Zo ja, waarom deel je het dan niet met je vrienden en familie op sociale media, of stuur je het hen zelfs via e-mail? Het is een geweldige manier om het woord te verspreiden en je steun voor deze inhoud te tonen. Bedankt voor het lezen!

Related post