5 trucs om monsters onder het bed vandaan te houden: Neem de angsten van je kind serieus!

Zijn je kinderen bang voor monsters onder het bed? Houden ze ze ’s nachts wakker?

Maak je geen zorgen, wij hebben een paar geweldige trucs waarmee je kleintjes zich veilig en wel in hun eigen bed kunnen voelen.

Van een eenvoudige zaklamp tot een magische dromenvanger, deze vijf tips voor ouders houden alle monsters op afstand!

Een zaklamp onder het bed schijnen

Als je kind bang is voor monsters onder het bed, kun je een zaklamp gebruiken om te bewijzen dat er geen monsters zijn! Schijn met de zaklamp onder het bed en laat zien dat het gewoon een lege ruimte is.

Leg uit dat er niets is om bang voor te zijn – het is onmogelijk dat een monster zich in zo’n kleine ruimte kan verstoppen.

Lees ook  Hoe je verlegen kind zich op zijn gemak voelt in sociale situaties: nuttige tips voor ouders

Leg uit dat als ze nog steeds bang zijn, ze altijd een zaklamp in de buurt kunnen houden en ermee onder het bed kunnen schijnen als ze bang zijn.

Maak een monsterspray

Zijn je kinderen bang voor monsters onder hun bed? Maak een monsterspray om de monsters weg te houden! Alles wat je nodig hebt is een sprayfles, wat water en een paar druppels etherische olie.

Laat je kinderen hun favoriete geur kiezen, zoals lavendel of eucalyptus. Als het bedtijd is, laat ze dan hun slaapkamer besproeien met de monsterspray en voel je veilig en geborgen!

Leid af met een kleurrijke mobiel

Hang een kleurrijke mobiel boven het bed van je kind om af te leiden van de monsters die eronder schuilen. Zelf maken is nog beter, want je kunt de kleuren en vormen kiezen die passen bij de fantasieën van je kleintje.

Lees ook  Tips voor ouders: Waarom spuugt mijn kind en wat moet ik doen?

Je kunt zelfs je kind betrekken bij het maken, want dan zal hij of zij eerder geloven in de kracht van de mobiel.

Monstergeluiden maskeren

Als het tijd is voor je kleintje om te slapen, kun je met muziek of een draaiende ventilator witte ruis creëren die helpt om eventuele monstergeluiden te maskeren.

Dit kan vooral nuttig zijn als je kind bijzonder gevoelig is voor geluiden. Kies een rustgevend instrumentaal nummer of natuurgeluiden zoals regen of oceaangolven.

De ventilator moet op een laag pitje staan en ver genoeg van het bed zodat het niet te kil wordt in de kamer.

Hang een dromenvanger op

Hang een dromenvanger boven je bed om monsters die eronder schuilen in de val te lokken. Dromenvangers zijn niet alleen mooi, maar ze zouden ook de kracht hebben om nare dromen en negatieve energie af te weren.

Lees ook  Help je verlegen of onzekere kind met deze tips om zijn of haar moed te tonen. Jij kunt dit!

Zorg ervoor dat de dromenvanger naar het bed gericht is.zodat het monsters kan vangen die proberen binnen te sluipen.

Als je dit artikel leuk vond, overweeg dan om het te delen met je vrienden en familie.

Je kunt het eenvoudig delen op sociale media of direct via e-mail door op de sociale media iconen onderaan deze pagina te klikken. Bedankt voor het lezen en bedankt voor het verspreiden!

Related post