De angst bedaren: Hoe help je je kind dat bang was tijdens een film en voorkom je nachtmerries?

Het is normaal dat kinderen bang zijn voor bepaalde scènes in een film, maar hoe help je ze deze angst te overwinnen en te voorkomen dat ze nachtmerries krijgen?

Het goede nieuws is dat er een aantal eenvoudige strategieën zijn die je kind kunnen helpen zich beter te voelen en weer terug te keren naar hun gebruikelijke slaaproutine.

Zijn aandacht afleiden

Bij het geruststellen van een kind dat is geschrokken tijdens een film, is het belangrijk om te helpen hun aandacht weg te leiden van de beangstigende inhoud.

Een goede eerste stap is om met hen over iets positiefs en opbeurends te praten.

Het kan iets uit hun eigen leven zijn – zoals een komende activiteit, een favoriet stuk speelgoed, of een leuke herinnering met hun familie – of iets buiten hun eigen ervaring – zoals een interessant feit of verhaal.

Lees ook  4 dingen die je moet vermijden als je kind bang is!

Het doel is om hen te helpen de enge film te vergeten en zich te herinneren dat de wereld een veilige en spannende plek kan zijn.

De film beter leren kennen

Het ontdekken van het maken van de film kan een geweldige manier zijn om een kind te helpen dat er bang van is geworden.

Het kan ze helpen een beter begrip te krijgen van wat ze zagenen hen laten zien dat er echte mensen achter zaten.

Samen met je kind naar de making-of kijken kan ook helpen om ze gerust te stellen dat niets van wat ze zagen echt was.

Meer weten over de film kan een geweldige manier zijn om ze te helpen om te gaan met eventuele angst of bezorgdheid die ze voelden.

Kinderen helpen die zijn geschrokken van een film

Soms kan het moeilijk zijn om te weten wat je moet doen als een kind bang is geworden van iets dat het in een film heeft gezien.

Lees ook  Wat zijn de meest voorkomende angsten bij kinderen?

Het beste is om open en eerlijk met ze te praten over wat er is gebeurd. Vraag ze waar ze van geschrokken zijn en zorg ervoor dat ze weten dat je begrijpt hoe ze zich voelen.

Stel ze gerust dat de situatie niet echt is en dat ze volkomen veilig zijn. Moedig ze ten slotte aan om over hun angst te praten, zodat ze die kunnen verwerken en loslaten.

Een positieve bedtijdroutine aanmoedigen

Na bang te zijn geweest tijdens een film, is het belangrijk om je kind gerust te stellen en te helpen om zich veilig te voelen. Een praktische stap die je kunt nemen is om vast te houden aan hun gebruikelijke bedtijdroutine.

Je kind een warm bad geven, een verhaaltje voorlezen en met hem knuffelen kan helpen om zijn geest en lichaam te kalmeren voordat hij gaat slapen. Het kan ook nuttig zijn om de toon voor de nacht te zetten door voor het slapengaan over iets positiefs of grappigs te praten.

Lees ook  Voel je niet langer schuldig omdat je niet met je kind wilt spelen - het is oké!

Probeer een rustige sfeer voor je kind te creëren en laat ze weten dat ze veilig zijn.

Als je dit artikel leuk vond, waarom deel je het dan niet met je vrienden en familie? Je kunt dit eenvoudig doen door op de social media knoppen onderaan de pagina te klikken.

Of je kunt het zelfs via e-mail naar hen sturen zodat zij het ook kunnen lezen. Laten we het woord verspreiden en iedereen op de hoogte brengen van deze geweldige inhoud!

Related post