Kostenbesparing door uitstroombeperking van uw klantcontact agents / adviseurs

Herkent u zich in deze situatie? U hebt zojuist een compleet team geworven, de kandidaten gescreend, getest en aangeboden aan de betreffende afdelingsmanager en voor u het weet is 50% van de medewerkers na een maand weer uitgestroomd. Niets zo uitdagend als in een groeiende economie het juiste personeel zien te vinden en ook nog te behouden voor de lange termijn.

Binnen organisaties blijkt dat de uitstroom van geworven personeel in de eerste maanden relatief het grootst is. Wij merken dat het verschil in verwachtingspatroon bij zowel klant, leverancier als de medewerker een groot aandeel heeft in deze snelle uitstroom. Ferment Management biedt ondersteuning aan organisaties om dit verwachtingspatroon op elkaar aan te sluiten én ervoor te zorgen dat agents zich langer aan de organisatie binden.

Hoe kunt u uitstroom beperken?

De basis van het Let’s stay together-programma is het op elkaar afstemmen van de verwachtingen van alle betrokken partijen. Kerncomponenten van de ondersteuning van Ferment Management zijn:

  • Audit van Klantverwachting inclusief het doorlichten van uw functieprofielen, analyse van de werkzaamheden, aansluiting met de arbeidsvoorwaarden en bepaling van de groeimogelijkheden, agentverwachting en leveranciersperceptie.
  • Advies in de vorm van een business case.
  • Uitvoering advies:
    • Actualiseren functieprofielen.
    • Agentbegeleiding na de intake.
    • Ontwerp ontwikkelingsplan per geworven agent..
    • Managementbegeleiding in de uitvoering verwachtingmanagement.

 

Wat levert deze aanpak u op?

De kosten van uitstromend personeel zijn evident. Een behouden agent levert u daarom de volgende besparing op:

  • verloren productie-uren vanwege de uitstroom
  • hernieuwd wervingstraject
  • extra opleidingsinspanning

 

Werkt dit ook voor u?

We informeren u graag nader over de werking van ons “Let’s stay together”-programma en bespreken graag of onze aanpak een oplossing biedt voor uw vraagstuk.

 

Stuur een e-mail naar olaf@fermentmanagement.nl voor een afspraak.

Bellen kan ook: Olaf Friedrichs: 06-27015195.