Wat zijn de meest voorkomende angsten bij kinderen?

Het is normaal dat kinderen bang zijn voor dingen, en er zijn bepaalde angsten die veel voorkomen bij kinderen.

Veel kinderen zijn bijvoorbeeld bang voor monsters, duisternis, water, de dood en clowns. In dit artikel gaan we in op deze veel voorkomende angsten en waarom ze bestaan.

Angst voor monsters

Angst voor monsters is een angst die veel kinderen delen. Het kan zich op verschillende manieren uiten, van bang zijn in het donker tot bang zijn voor schaduwen en onbekende geluiden.

Hoewel deze angst irrationeel kan lijken, is het belangrijk om te onthouden dat het een normaal onderdeel van de kindertijd is. Een goede manier om kinderen te helpen hun angst voor monsters te overwinnen is door er openlijk met ze over te praten en hen geruststellen dat monsters niet bestaan.

Ze foto’s of films met vriendelijke monsters laten zien kan ook helpen om hun angsten te kalmeren.

Lees ook  Boost het potentieel van je verlegen kind!

Angst voor het donker

Angst voor het donker is een van de meest voorkomende angsten bij kinderen. Het is een universele angst, gedeeld door kinderen over de hele wereld, ongeacht hun cultuur of achtergrond.

Hoewel het natuurlijk is dat kinderen bang zijn in het donker, is het belangrijk om te onthouden dat deze angst normaal is en dat je je er niet voor hoeft te schamen.

Ouders kunnen hun kinderen helpen hun angst te overwinnen door er met hen over te praten, hen gerust te stellen dat ze veilig zijn en uit te leggen wat ze kunnen doen als ze zich ooit bang voelen.

Angst voor water

Water kan eng zijn voor kinderen. Het is vaak diep en donker en dat kan intimiderend zijn, en het gevoel ondergedompeld te zijn kan onbekend zijn.

Lees ook  De angst bedaren: Hoe help je je kind dat bang was tijdens een film en voorkom je nachtmerries?

Leren zwemmen en je op je gemak voelen in het water kost tijd en geduld. Ouders kunnen hun kinderen helpen door ze geleidelijk aan kennis te laten maken met water en er een leuke ervaring van te maken.

Angst voor de dood

Het is normaal dat kinderen bepaalde angsten hebben, en een van de meest voorkomende angsten onder kinderen is de angst voor de dood. Deze angst is meestal een gevolg van het onbekende, omdat kinderen de dood zelf of wat erna komt niet begrijpen.

Ouders kunnen hun kind helpen met deze angst om te gaan door er open en eerlijk over te praten en hen te helpen begrijpen dat de dood een natuurlijk onderdeel van het leven is.

Hen uitleggen dat we uiteindelijk allemaal sterven, maar dat het leven nog steeds de moeite waard is om te leven en te omarmen, kan geruststellend zijn voor een kind.

Lees ook  Is je kind verlegen of onzeker? Hier lees je hoe je ze kunt aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan om hun zelfvertrouwen op te bouwen!

Angst voor clowns

Coulrofobie, angst voor clowns, is een veel voorkomende angst bij zowel kinderen als volwassenen. Clowns kunnen als eng worden gezien, met hun overdreven gelaatstrekken en felgekleurde kleding.

. Het is niet ongewoon dat kinderen zich ongemakkelijk voelen als ze clowns in hun omgeving zien. Om ze over hun angst heen te helpen, is het belangrijk om met ze te praten en ze gerust te stellen dat clowns niet gevaarlijk zijn en zelfs heel grappig kunnen zijn.

Als je dit artikel leuk vond, help ons dan om het te verspreiden en deel het met je vrienden! Je kunt het eenvoudig delen op sociale netwerken of via e-mail versturen. Bedankt voor je steun!

Related post