The age of the Customer

Het effect van menselijk contact zorgt voor verrassende resultaten en wordt steeds belangrijker voor het creëren van klantwaarde.

Masters of videoklantcontact

Wat zijn successen, hoe benader je een kanaal als videoklantcontact en wanneer is dit kanaal succesvol gebleken bij klantcontact?

Denkt u na over het kiezen en opzetten van een nieuw klantcontactkanaal zoals videoklantcontact (video customer service)? Wanneer werkt het wel en wanneer werkt het niet? Heeft videoklantcontact effecten op mijn NPS? Welke impact heeft dit kanaal op mijn organisatie (mensen en processen)?

DBedrijven zoals Rabobank, Achmea en Nuon kiezen voDonor videoklantcontact om klanten sneller en toch persoonlijk te kunnen helpen.

De consument is er klaar voor

Inmiddels heeft 68% van de consumenten al ervaring met videogesprekken, bijvoorbeeld via Skype of Facetime. Naast gesprekken met familie en vrienden, heeft al 33% ervaring met videogesprekken met organisaties. Het bespaart consumenten reistijd, het regelen van een oppas, een snellere service.

‘Gemakkelijk, snel en heel persoonlijk’

Steeds meer organisaties ondervinden de voordelen van videoklantcontact en bieden dit kanaal op grote schaal aan. Zij gebruiken dit om bestaande of totaal nieuwe services aan te bieden, zoals de Nuon Energiescan. Enkele voorbeelden van resultaten die bedrijven behaalden:

 • Tijdswinst: 20-40% door kortere gesprekken en geen reistijd vs. face-to-face.
 • Snellere service: 70% van de gesprekken binnen 1 dag i.p.v. lange wachttijden.
 • Betere klantwaardering: een verdubbeling van de NPS-score t.o.v. telefoongesprekken.

bron: clx communications

Kom naar deze Masterclass en maak kennis met de ervaringen van gebruikersorganisaties.

Na het volgen van deze Masterclass heeft u een denkrichting, concrete voorbeelden van mogelijkheden en een basis voor het starten of voortzetten van uw videoklantcontact keuze. Wij hebben technologie-provider 24sessions gevraagd om case en projectervaringen te komen delen.

Wij richten ons op deze 5 pijlers van videoklantcontact:

 1. Effecten op optimale klantervaring.
 2. Impact op medewerker tevredenheid
 3. State of the art Customer Service.
 4. Efficiëntie en effectiviteit in uitvoering – continu leren.
 5. Toegevoegde waarde aan uw merk.

Wij werken simpel en recht op het doel af: Verbetering van resultaten.

Praktische informatie

Onderwerp: Innovatie: Videoklantcontact

Voor: Inhouse Contact Center Managers / Customer Service Managers, Service Managers, Operations Managers

Datum: 11 oktober 2018

Tijden:
13:00 inloop met een broodje
14:00u start programma
17:00-18:00u afronding met networking en drinks

Locatie: Vreeswijksestraatweg 22, Nieuwegein

Kosten: Gratis toegang

Een Masterclass Innovatie moet bijdragen aan uw vooruitgang, want stilstaan is achteruitgang. Maar niet elke innovatie is gemakkelijk te omarmen. Ferment Management biedt Masterclasses binnen de gebieden van klantcontact/customer service en klantinteractie. Deze Masterclasses zijn gebaseerd op drie herkenbare innovatie categorieën:

 • Management & Medewerkers
 • Processen, Resultaten & Klanten
 • Techniek

Kom om te leren, geïnspireerd te raken en met een frisse blik naar uw klantcontactorganisatie te kijken.

Hungry for more? Kom ook op 11 oktober!
Ferment Management behandelt in haar Masterclasses uiteenlopende onderwerpen binnen het vakgebied van klantcontact. Tijdens deze Masterclasses behandelen wij aspecten van Customer Contact Center Operations, Customer Journey en Customer Excellence.
De Masterclasses duren altijd een 3 uur en bestaan uit dag- of avondbijeenkomsten. De Masterclasses zijn interessant voor iedereen die zich in een bepaald thema binnen het vakgebied Klantcontact willen verdiepen.
Voor meer informatie neemt u contact op met Ferment Management op info@fermentmanagement.nl of telefonisch op 088-337 6368.

Kantoor: Vreeswijksestraatweg 22, 3432NA Nieuwegein